Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

Majstrovstvá oblasti - Západ M800 2024 - Vyhodnotenie

Niektorí organizátori streleckých podujatí sa dlhodobo sťažujú na nízku účasť. Na streleckých pretekoch v disciplíne M-800, (80 rán z malokalibrovej pušky na redukovaný medzinárodný terč vzdialený 50 m), ktorý sa konal 9.6.2024 v Malackách to bolo presne naopak.

Stretla sa tu strelecká elita v rekordnej účasti 68 strelcov vrátane 13 strelcov z Českej republiky. Za širokými úsmevmi ako sa patrí na stretnutí starých priateľov sa dal očakávať tvrdý boj o každé umiestnenie.

Viacerí kandidáti na víťazstvo potvrdili svoju kvalitu, keď na prvých 6 terčov nevyrobili väčšiu chybu, ktorá by ich nezvratne degradovala z víťazných ambícií. A tak sa čakalo na „diviaka".

V kategórií seniorov najlepšie terč diviaka (v aktuálnom dizajne) nastrieľal Štefan Flux mladší zo Skalice (99b. + 98b.), čo mu prinieslo aj celkové víťazstvo s 794 b. O bod menej na terči diviak mal Jozef Kopal z Partizánskeho a aj celkovo mu chýbal bod na víťaza, takže druhé miesto s 793 b., Obidvaja tak získali aj najvyššiu výkonnostnú triedu: „ majster streľby.“

Radosť organizátorom pretekov urobil domáci pretekár Daniel Jurkovič, keď získal v tejto silnej konkurencií tretie miesto aj napriek slabšiemu „diviakovi" - na poslednom terči len 85b. Za pozornosť stojí fakt, že v prvej desiatke sa umiestnili ďalší 4 domáci strelci. (Grof, Kubinec, Lörenczi, Horváth)

V kategórií veteránov sa ukázal vo výbornej streleckej forme domáci pretekár Marián Haramia, keď vyrovnanými výkonmi nedal ostatným šancu a s výkonom 787 b. zvíťazil pred Mariánom Forrom z Trnavy, ktorý získal o 6 bodov menej. Medzi 10 najlepších sa ešte zmestil domáci Stanislav Haramia, ktorému sa „diviačí útok „ na celkové poradie ako pri M 400 tentokrát nevydaril.

V kategórií hostia víťazstvo vybojoval Zdeňek Pšenčík za 785 bodov, pred Jakubom Burianom 771 b. Obaja z ČR získali aj ocenenie: 1.výkonostnú triedu.

V kategórií žien už tradične sa tešila z víťazstva Skalická Mahuliena z Komárna so slušným výkonom 730 b. pred prekvapením súťaže - Klaudiou Mojtovou z Bratislavy s 678 b. Tretia Júlia Trnková mala len o dva body menej. Najlepšia „malačanka“ Silvia Horváthová skončila na nepopulárnom 4.mieste s výkonom 616 b.

V kategórií Juniorov Mička Matyáš z ČR ukázal svoje viacročné skúsenosti a zvíťazil s výkonom 726 b pred Branislavom Bruncvikom z Malaciek. Ten v preteku striedal lepšie výkony s horšími a naopak, ale jeho terče srnec a kamzík dokazujú, že aj s ním treba v budúcnosti počítať.

Do kategórie družstiev sa ich prihlásilo sedem. Tu sa potvrdila široká kvalitná základňa domácich strelcov, keď družstvo I.OPK Malacky v zložení Daniel Jurkovič, Marián Haramia, Stanislav Haramia – 2320 b, zvíťazili pred družstvom z ČR II (Janku, Kusák. Pšenčík – 2230 b.) a družstvom z Komárna – 2222 b. (Skalnická, Szabo, Perza). Ďalšie družstvo - OPK Malacky II v zložení: Kubinec, Horvát,Tekel – 2216 b. skončilo na štvrtom mieste so stratou len 6 bodov na pódiové umiestnenie.

Skutočnosť, že 2 strelci dosiahli ocenenie majster streľby a až 12 strelcov I. výkonnostnú triedu svedčí celkovej kvalite výkonov.

Organizačné a technické zabezpečenie pretekov v Malackách bolo ako vždy na vysokej úrovni, čo dokazuje aj tohtoročná početná účasť spokojných pretekárov. Najlepších potešili krásne poháre a hodnotné ceny od Slovenskej poľovníckej komory, od Obvodnej poľovníckej komory Malacky, Športovo streleckého klubu mesta Malaciek a ďalších partnerov. A výborný poľovnícky guláš od Miroslava Beitla – poľovníckeho kuchára PZ Malačan každého.

Zapísal: Milan MERC 



Fotogaléria



Dokumenty na stiahnutie

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk