Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

Majstrovstvá oblasti - Západ M800 2023 - Vyhodnotenie

Na streleckých pretekoch v disciplíne M-800 (80 rán z malokalibrovej pušky na redukovaný medzinárodný terč vzdialený 50 m), ktorý sa konal 4.6.2023 ako majstrovstvá oblasti ZÁPAD prišla strelecká elita v rekordnej účasti 56 strelcov vrátane ôsmych strelcov z Českej republiky.

Za širokými úsmevmi ako sa patrí na stretnutí starých priateľov sa dal očakávať tvrdý boj o každé umiestnenie.

Horúci kandidáti na víťaza v dramatických pretekov potvrdili svoju kvalitu, keď na prvých 6 terčov nevyrobili väčšiu chybu, ktorá by ich nezvratne degradovala z víťazných ambícií. „Medaile rozdáva diviak" povedal so zdvihnutým prstom jeden z najstarších strelcov – Janko Uhrinec zo Senice (ročník 1942). Obrazne tým myslel na posledné dva terče diviaka, ktoré sú najťažšie, lebo sa strieľajú z voľnej ruky v stoji a spravidla určujú celkové poradie.

A mal pravdu! Ernest Jurkovič zo Skalice mal obidva terče bezchybné – strelil 20 „desín“ v rade a celkovo aj zvíťazil v kategórií seniorov s počtom bodov 798 pred Štefanom Fluxom. Ten musel o druhé miesto bojovať v rozstrele s Jozefom Kopalom z Partizánskeho, keď obidvaja nastrieľali 795 bodov.  Najlepší „malačan" Daniel Jurkovič neobhájil minuloročné druhé miesto a skončil na siedmom mieste.

V kategórií veteránov - mal najlepšieho „diviaka“ Ivan Bednár z Topoľčian a tiež zvíťazil s celkovo 789 bodmi tesne pred Petrom Kalašom z Považskej Bystrice. Pohár za tretie miesto si prevzal „malačan“ Marián Haramia, ktorý získal len o 5 bodov menej ako víťaz.

V kategórií žien vyhrala s veľkým náskokom Skalická Mahuliena z Komárna pred Zuzanou Maškovou z Bratislavy a „malačankou“ Danielou Jursovou. Skúsenosti z veľkých pretekov zbierala a novú pušku skúšala Patrícia Hudecová na štvrtom mieste.

Do kategórie družstiev sa ich prihlásilo sedem. Tu sa potvrdila široká kvalitná základňa domácich strelcov potvrdila, keď družstvo I.OPK Malacky v zložení Daniel Jurkovič, Marián Haramia, Stanislav Haramia, zvíťazili pred II.OPK Malacky v zložení: Ján Kubinec, Marek Horvát,Milan Merc.

Skutočnosť, že až 5 strelcov dosiahlo ocenenie majster streľby a 18 strelcov I. výkonnostnú triedu svedčí celkovej kvalite výkonov.

Organizačné a technické zabezpečenie pretekov bolo ako vždy na vysokej úrovni, čo dokazuje aj každoročne početná účasť pretekárov. Najlepších potešili aj krásne poháre a hodnotné ceny od Slovenskej poľovníckej komory, Obvodnej poľovníckej komory, Športovo streleckého klubu a ďalších sponzorov ako aj výborný poľovnícky guláš od Miroslava Beitla – poľovníckeho kuchára PZ Malačan.

Zapísal: Milan MERC



Fotogaléria



Dokumenty na stiahnutie

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk