Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

Evropská myslivecká pouť v Dubě nad Moravou.

Možno v duchu príslovia, že aj malý zázrak je zázrak organizuje p. PhDr. Ján Kornek, vášnivý poľovník, ale predovšetkým farár v Dube nad Moravou už 10 ročník poľovníckych slávností pod názvom Evropská myslivecká pouť. V tomto malom mestečku sa pán farár teší veľkej úcte i popularite, takže o dobrovoľníkov pri organizovaní mnohých podujatí i rekonštrukčných prácach na fare nemá núdzu.

Návštevníci okrem krásneho kostola ocenia aj manažérsky prístup p. farára - časť rekonštruovaných budov slúži ako penzion, turistická ubytovňa a sály pre verejnosť. S úsmevom nám ukázal miestnosť s svojími poľovníckymi trofejami i dobre zásobenú pivnicu.

Svätohubertská omša sa konala v krásnom kostole, pri ktorej učinkovali (a považovali to za česť) známe spevácke a trubačské súbory. Celebroval ju pražský biskup a jeho kázeň bola príjemne občianska, väčšinu v nej venoval problémom medziľudských vzťahov a životného prostredia.

Ako jedno z viacerých sprievodných podujatí (ako napr. ochutnávka regionálnych potravín, predajná výstava poľov. šperkov a obrazov...) bola aj súťaž vo varení gulášu. Medzinárodná porota tu prísne zhodnotila umenie majstrov kuchárov okrem domácich aj zo Slovinska, Poľska, Srbska, Maďarska, Slovenska. Slovenskú republiku reprezentovalo OPK Malacky a konkrétne poľovnícke združenie Hôrka Rohožník, ktoré nakoniec aj anonymnú súťaž tesne vyhrala pred družstvom z Českej republiky.

Napísal M. Merc



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk