Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

Chovateľská prehliadka trofejí 2022 - vyhodnotenie

Po dvoch rokoch obmedzení v rámci opatrení proti šíreniu ochorenia Covid 19 sme sa konečne stretli v kultúrnom dome vo Veľkých Levároch, na chovateľskej prehliadke spojenej aj s prehliadkou trofejí ulovenej zveri za uplynulú sezónu.

V posledných rokoch sme svedkami neustáleho nárastu početnosti raticovej zveri v našom okrese, hlavne danielej, jelenej a diviačej. Je to dôsledok pôsobenia viacerých faktorov, ale musíme si otvorene priznať, že jednou z hlavných príčin je nedostatočný lov zveri užívateľmi poľovných revírov.

Zver nielen, že spôsobuje škody na poliach a v lese, ale už sa vyskytuje aj v intravilánoch miest a obcí. Teraz  máme možnosť, my poľovníci, dokázať našej verejnosti, ktorá nám nie je vôbec naklonená, že sa vieme k tomuto problému postaviť zodpovedne a prijať účinné opatrenia na zníženie početnosti zveri. Musíme ukázať, že poľovníctvo nie je len zábava, ale keď treba, tak sme schopní vykonať aj opatrenia, ktoré nie sú jednoduché, ale potrebné. Pevne verím, že sa spamätáme a začneme k tomuto problému pristupovať zodpovedne všetci a nie len niekoľko málo užívateľov poľovných revírov.

S pozdravom „ Lesu a lovu zdar !“

Ing. Ivan Schlosser

Predseda komisie pre poľovníctvo a hodnotenie trofejí OPK Malacky

 

Príloha: Katalóg



Dokumenty na stiahnutie

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk