Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

SD 2018 - vyhodnotenie

Skúšky duričov, ktoré organizovala kynologická komisia OPK Malacky v spolupráci s poľovníckym združením Malina Láb sa uskutočnili 15-16. decembra 2018.

O duričov, týchto nenahraditeľných pomocníkov najmä pri spoločných poľovačkách je tradične medzi kynológmi najväčší záujem. Počas dvoch dní sú na účastníkov kladené náročné požiadavky na podanie výkonu pri hľadaní a durení, dohladávaní diviaka, vytrvalosť, a najmä odvahu na i poslušnosť. Poľovnícky hospodár Ing. Pavel Kain vybral lokalitu pre spoločnú poľovačku, kde sa zdržiavajú diviaky. Rozhodcovský zbor s hlavným rozhodcom Ondrejom Hládekom a rozhodcami: Ivanom Oslejom, Mariánom Štefekom, Mariánom Studeničom, Štefanom Badom mali dosť možností na hodnotenie prihlásených 11 psov.

Na druhý deň sa odvaha a vytrvalosť psov hodnotila v oplotku PZ Záhoran Kostolište v konfrontácií so 100 kg diviakom menom PEPO. Hodnotenia rozhodcov tu zamiešali celkové poradie nakoľko udelili nižšie známky viacerým psom za menšiu odvahu a vytrvalosť.

Víťazom skúšok duričov sa stal slovenský kopov ÁRON z chovu Chmelov dvor v Lábe s vodičom Stanislavom Klimentom so ziskom 206 bodov a získal pamätný pohár pre víťaza. Len o 2 body menej a teda druhé miesto získal jagdterrier S-BETY s vodičom Martinom Ondriskom. Na treťom mieste sa umiestnil jazvečík drsnosrstý WERA z Rechte s vodičom Stanislavom Kainom (všetci v I. cene).

Duričské skúšky sú náročné aj pre organizátorov. Preto uznanie patrí aj členom poľovníckej organizácie PZ Malina Láb a PZ Záhoran Kostolište, pretože ako konštatoval hlavný rozhodca: "tieto duričské skúšky boli organizované tak, ako majú byť"

Napísal: Milan MERC



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk