Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

JSS a JSMP 2019 - vyhodnotenie

Jesenné skúšky stavačov / Malé Leváre 14.9.2019

Poľovnícke združenie Rudava Malé Leváre je už tradične partnerská organizácia pre organizovanie Jesenných skúšok. Ideálne podmienky a zodpovedných organizátorov každoročne oceňujú účastníci i delegovaní rozhodcovia. Preto prekvapil tohtoročný nízky počet prihlásených záujemcov. Pre skúšky stavačov sa uskutočnila len 1 skupina a to tiež len vďaka účastníkov z iných okresov. Skúšky pre malé plemená sa zrušili z dôvodu prihlásenia len 1 záujemcu!

Pohár pre víťaza si prevzal Tibor Ruchovanský, vodič a majiteľ nemeckého krátkosrstého stavača CHANTAL. Na druhom mieste skončil nemecký drôtosrstý stavač GERDA s vodičom Rasťom Vavrovičom. Na treťom maďarský krátkosrstý stavač CORA s vodičkou Martinou Slovincovou. Z celkovo 8 účastníkov až 3 nesplnili požiadavky dané skúšobným poriadkom pre JSS a hlavného rozhodcu Jána Sňadu.

Ako upozornili garant skúšok I.Oslej, nízky záujem o skúšky PUP ako aj nižšia úroveň pripravenosti je trend, ktorý kynologickú komisiu neteší. Na otázku, prečo nechcú poľovníci venovať čas / a rovno povedané aj peniaze /poľovníckej kynológií, musia hľadať odpoveď predovšetkým poľovnícke organizácie. Napr. ako motivovať najmä začínajúcich poľovníkov.

 

Napísal: Milan MERC



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk