Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

FD 2019 - vyhodnotenie

Farbiarske skúšky duričov sa uskutočnili 5. októbra 2019 už tradične v okolí poľovníckej chaty PZ Rudava Studienka

Na tohtoročné podujatie známe aj ako memoriál významného kynológa Jozefa Bordáča sa prihlásilo 9 účastníkov. Pripravenosť psov mala overiť rozhodcovská komisia s hlavným rozhodcom Pavlom Šustekom v predpísaných predmetoch: vodenie psa na remeni alebo voľne, odloženie psa, dohľadávanie diviaka ako aj správanie sa pri zastrelenej zveri a celková poslušnosť. V silnej konkurencií pohár pre víťaza získal slovenský kopov CYRA Chmelov dvor v Lábe s vodičom Martinom Bencom. Na druhom mieste s rovnakým počtom bodov / 92 / sa umiestnil jazvečík dlhosrstý CORLEONE don Luaran s vodičom Pavlom Tibenským, nakoľko podľa pravidiel pre skúšky PUP o určenie poradia pri rovnosti bodov rozhoduje vek psa. Na treťom mieste sa umiestnil jazvečík hrubosrstý AJDA s vodičkou Lindou Kovalickou.

 Pri vyhlasovní výsledkov skúšok hl. rozhodca ocenil dobrú pripravenosti väčšiny účastníkov nakoľko všetci účastníci získali kvalifikáciu v prvej cene.

Kytica kvetov, ktorú prevzala dcéra p.Jozefa Bordáča ako uznanie za jeho dlhoročnú funkcionársku a chovateľskú prácu ako aj slová uznania rozhodcov za organizačnú prípravu FD poľovníckemu združeniu Rudava Studienka bol pekný záver podujatia.

A „čerešničkou na torte“ bola chutná kapustnica od kuchárskeho majstra Petra Poláčka.

 

Napísal: Milan Merc



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk