Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

Strelecká súťaž žiakov M100 2023

Klub streleckých nádejí pri Okresnej organizácií Slovenského poľovníckeho zväzu Malacky organizoval s podporou mesta Malacky pre úspešných strelcov - žiakov malackých škôl ďalšiu streleckú súťaž, tentokrát malokalibrovej pušky – disciplína M 100.

Cieľom súťaže bolo podporovanie talentov športovej streľby vo vekovej kategórie mládeže a osvojenie zásad efektívnej ale i bezpečnej streľby z malokalibrovej pušky.

Z kapacitných dôvodov bola súťaž M 100 organizovaná pre pozvaných jednotlivcov, ktorí už v minulosti preukázali svoje strelecké schopnosti.

Súťaž sa konala na strelnici Športovo streleckého klubu Malacky, kde sa od 30.9. do 22.10. uskutočnili 4 kola. Strieľalo na vzdialenosť 50 metrov v polohe ležmo, vždy 5 výstrelov ako príprava a potom 2 x 5 výstrelov na terč, kde najväčší kruh mal veľkosť 155 mm, najmenší –„ stredová desiatka“ 12 mm.

Podľa propozíc súťaže sa celkové poradie tvorilo súčtom bodov z dvoch najlepších kôl. Ale víťaz každého kola získal veľkú čokoládu a tak záujem o dosiahnutie čo najlepšieho výsledku v každom kole bol pochopiteľný.

Prvé kolo vyhral Richard Ondrovič. Využil svoje skúsenosti a aj 62 bodov mu stačilo na prvé miesto a sladkú odmenu. Druhé miesto získala Simona Pavlíková a tretie Ida Pullmanová.

Druhé kolo vyhrala Ida Pullmanová, keď všetkých ohromila výsledkom 77 bodov a zaslúžene sa tešila z čokolády. Druhá opäť Simona Pavlíková, až tretí favorit Braňo Bruncvik. Víťaz vzduchovkovej súťaže z Poľovníckeho dňa Matel Bilkovič nepotvrdil formu a skončil až štvrtý.

V tretom kole nikomu nedala šancu Ida Pullmanová, keď nastrielala 82 bodov a rozšírila svoju zbierku čokolád. Druhý skončil Tomáš Samel pred Richardom Hlavatým.

V štvrtok kole už výsledky ovplyvnila súťažná nervozita, vyhral ho Tomáš Sámek so ziskom 70 bodov, Simona Pavlíková opäť druhá a favorit Braňo Bruncvik až tretí.

Pri súčte dvoch najlepších výsledkov bolo jasné, že víťaz celej súťaže a majiteľom pamätného pohára sa stala talentovaná Ida Pullmanová napriek tomu, že to bola jej prvá skúsenosť s malokalibrovou puškou. Na druhom mieste skončil Tomáš Sámel pred Simonou Pavlíkovou.

Napísal: Milan MERC



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk