Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

Poľovnícky deň 2023 - Vyhodnotenie

Poľovnícky deň je podujatie, ktoré má ukázať poľovníctvo verejnosti najmä z tej spoločenskej stránky. Organizovanie jeho už 11. ročníka a nesklamať návštevníkov znamenalo overiť aj nové nápady, osloviť partnerov, mobilizovať veľa svojich členov a...dúfať v dobré počasie.

Poľovnícky deň má ambíciu svojím pestrým programom uspokojiť stovky rôznych návštevníkov. Aj preto nie je Poľovnícky deň organizačne jednoduché podujatie. Keďže sa koná s v mestskom parku, vyžaduje si podľa časového plánu doviesť všetko potrebné, organizovať plánovaný program a o niekoľko hodín zasa park vyprázdniť a tiež ho dôkladne vyčistiť.

Do očakávanej súťaže vo varení gulášu, pretože pre väčšinu návštevníkov je poľovnícky guláš gastronomických zážitkom, sa prihlásilo rekordných 14 družstiev: PZ Rudava Malé Leváre, 3 z PZ Malačan, PZ Stupava Mast, PZ Jakubov, VLM Malacky, VIP guláš, PS Brezina Jablonové, 2 z PZ Gajary, PS Bučková, PZ Podhorie Lozorno, Klub chovateľov Alpských jazvečíkovitých duričov.

Po nie ľahkom rozhodovaní odborná komisia, ktorej predsedal Pavol Pernecký, vyhlásila tieto výsledky:

1.miesto Klub Alpských jazvečíkovitých duričov
2. miesto VLM Malacky
3. miesto PZ Lozorno

Veľkej pozornosti sa tešia aj výstavy psov. Podľa predsedu klubu jazvečíkov Imricha Šimoniča si účastníci i organizátori pochvaľujú krásne prostredie. Na klubovú výstavu jazvečíkov a výber do chovu sa prihlásilo 85 jedincov. Zastúpenie malo 9 plemien jazvečíkov. Celkovým víťazom klubovej výstavy sa stal jazvečík hrubosrstý králičí - suka, trieda šampionov ELEKTRA Galt Hasaja, ktorej majiteľom je Silvia Bohunová.

Program Poľovníci deťom sa tento rok lokalizoval prevažne na nádvorí kaštiela. Stánky s programom tu mali Krúžok mladých priateľov prírody a poľovníctva SPZ Malacky, VLM Malacky, LESY SR, Klub slovenských poľovníčok. Na pódiu zahral svoje najoblúbenejšie klavírne skladby Riško Hlavatý, moderovala Janka Čelková, deti zabával Jožko Hlásnik a poučil Štefan Hronček. Detské tváre zmalovala Katka Nemčíková.

V kaštieli sa konala aj zaujímavá výstava fotografií a preparátov.

Program na pódiu v parku sa začal príchodom grófa Pálfiho s doprovodom: kontesou „Kikou“, sokoliarom Dankom, honákom Ferdinandom a pážatmi Vilkom a Riškom. Gróf „rakúskou záhoráčtinou" privítal všetkých a zaželal „fajnový deň“. V želaní príjemného poľovníckeho dňa pokračoval predseda Miroslav Kopiar. K napĺňaniu odkazu Sv. Huberta vyzval svojim príhovorom aj duchovný MV SR p. Miroslav Galis.

Tradičným bodom programu je oceňovanie osobností. Veď kde inde sa im verejne poďakovať, ak nie na takomto podujatí. Poľovnícke šperky si prevzali symbolicky k medaile Zlatý Kamzík Dr. Vilam Štefek z PZ Malacky a Ing. Pavel Kain z PZ Malina Láb. Ocenenie za celoživotný príkladnú funkcionársku prácu si prevzal Ing. Štefan Pavelka. Vecné ceny sa odovzdali aj členom reprezentačného družstva celoslovenskej súťaže KMPPP Katke a Vilkovi Majdlenovi a Riškovi Ondrovičovi. Zvlášnu cenu – ďakovnú medailu od predsedu OPK si prevzal primátor Juraj Říha.

Streľba zo vzduchovky sa ako každý rok tešila veľkému záujmu. Desiaky strelcov súťažili o poháre pre víťazov a ďalšie ceny. V kategórii do 12 rokov zvíťazil Sebastián Bilkovič a v kategórii nad 12 rokov Andrea Bruncvíková.

Poľovnícky deň 2023 môžeme hodnotiť ako dobre organizovaný. Je to výsledok zúročenia skúseností z predchádzajúcich ročníkov, podpory mesta Malacky, a partnerov ako KIA - Auto Malacky, HOBBY, Raiffeisen BANK, Vrablec, LESY SR, VLM, CVČ Malacky, Tekos Malacky, MCK Malacky, spolupracujúcich poľovníckych organizácií a predovšetkým výsledok práce obetavých poľovníkov aj dobrovoľníkov.

 

Zapísal: Milan Merc



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk