Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

FD 2023 - Vyhodnotenie

Farbiarske skúšky duričov (FD) sa uskutočnili 7. októbra 2023 v okolí poľovníckej chaty PZ Rudava Studienka. Sú známe aj pod menom „ Memoriál Jozefa Bordáča", ako spomienka na tohto príkladného poľovníka, kynológa a jedného zo zakladateľov Okresnej organizácie SPZ Malacky.

Na tohtoročné FD sa prihlásilo 8 účastníkov. Výcvik psov mala overiť rozhodcovská komisia s hlavným rozhodcom Ivanom Oslejom v predpísaných predmetoch: vodenie psa, odloženie psa a najmä dohľadávanie diviaka ako aj správanie sa pri zastrelenej zveri a celková poslušnosť. V priebehu skúšky si vodiči vypočuli aj kritické slová od hlavného rozhodcu k dodržiavaniu poľovníckej etiky a k príprave psov. Ale tiež pochválil tých vodičov, ktorí sa na skúšku pripravili a skončili v I.cene

V prevažne mužskej konkurencií opäť dominovala ako už niekoľko krát vodička Timea Macková, ktorá s jazvečíkom hladkosrstým standart BISCVIT získala najviac bodov – 96 a zaslúžene aj pohár pre víťaza. Na druhom mieste skončil Jack Russell terrier Don Juchan z Bukového vŕšku s vodičom Michalom Jurigom. Rovnaký počet bodov 68 získal tatranský durič AŠKA pod Vlčím štítom s vodičkou Katarínou Slobodovou (podľa pravidiel pre skúšky PUP o určenie poradia podľa veku psa)

Slová uznania rozhodcov za organizačnú prípravu FD poľovníckemu združeniu Rudava Studienka a kytica kvetov, ktorú prevzala dcéra p. Bordáča ako uznanie za jeho dlhoročnú funkcionársku aj chovateľskú prácu bol pekný záver podujatia.

 

Napísal M.Merc



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk