Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

Malackí veteráni najlepší

Na strelnici v Čáčove sa 6.9.2020 opäť stretli strelci – poľovníci zmerať si svoju aktuálnu streleckú formu v disciplíne G200.

Pre streleckú disciplínu G200 sú prípustné všetky poľovnícke guľovnice do hmotnosti 5000g, najmenší kaliber .22 Hornet. Terč je na vzdialenosti 100m, strieľa sa po 5 výstrelov na 4 terče.

Podľa počtu účastníkov z jednotlivých OPK to v kategórií veteránov skôr vyzeralo na otvorené majstrovstvá Malaciek. Veď z 9 účastníkov bolo 6 strelcov zo Športovo-streleckého klubu Malacky.

V preteku po troch disciplínach viedol Marián Foltýn o bod pred Stanislavom Haramiom a Dalimírom Tekelom. „Bič plieska na konci" ...poznamenal „Stašo“ k priebežným výsledkom. A naozaj - posledný a najťažší terč diviak zásadne premiešal výsledkovú listinu. Stanislav Haramia nastrieľal diviaka najlepšie a s náskokom 8 bodov aj celkovo zvíťazil. K dosiahnutému výsledku získal aj ocenenie majster streľby. Pokračoval tak v dobrých výkonoch v tejto disciplíne napr. 3.miestom z preteku konaného v Sučanoch 9.8.

„Dalo" si solídnym výkonom na všetkých terčoch vybojoval celkovo 2. miesto a 1 výkonnostnú triedu, čo ho „naštartovalo“ k príprave na ďalšie preteky. Diviak zobral viac bodov aj Marianovi Haramiovi ako býva jeho štandardný výkon, a skončil „až“ na štvrtom mieste. A pre Mariána Foltýna bol diviak katastrofou. Tu získaných 14 bodov stačilo v dobre rozbehnutom preteku len na konečné 6 miesto.

Strelectvo na Slovensku vždy patrilo medzi úspešné športy. SPK organizuje strelecké súťaže pre docielenie vyšších streleckých schopností jednotlivcov, vyššej bezpečnosť pri zaobchádzaní so zbraňou ako aj pre úspešné a humánne ulovenie zveri v poľovníckej praxi. Pri porovnaní výsledkov sa zdá, že sa aktuálne nedarí mladšej generácií strelcov OPK Malacky výsledkovo nadviazať na výkony „vetránov“.

 

Napísal:           Milan MERC    



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk