Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

PF 2018 - vyhodnotenie

Predbežné skúšky farbiarov aj v tomto roku organizovala kynologická komisia OkO SPZ Malacky v spolupráci s PZ Malačan 27 októbra 2018 v okolí svojej poľovníckej chaty pri Malackách.

Po slávnostných poľov. signáloch v podaní Ing. Kubinca 12 účastníkov a 4 člennú rozhodcovskú komisiu privítal a tradičnú pohostinnosť malackých poľovníkov ponúkol predseda JUDr. Imrich Foltýn, ktorý tiež informoval o poľ. revíre a úcte PZ Malačan k poľovníckym tradíciam napr. v podobe postavenia spomienkového kríža Svätého Huberta. Predseda OPK Miroslav Kopiar poďakoval členom PZ Malačan za príkladnú spoluprácu pri organizovaní skúšok a vodičom zaželal získanie kvalifikácie v I. cene.

Delegovaní skúsení rozhodcovia s hlavným rozhodcom Ing. Jurajom Pieckom mali dosť možností na posudzovanie výkonov prihlásených psov. Jednalo sa o ich prejav pri vodení a odložení, pri práci na umelej na stope, ale najmä pri dohľadávaní zveri a správanie sa pri zastrelenej zveri ako aj celkovú chuť do práce.

Po sčítaní získaných bodov hlavný rozhodca oznámil víťaza skúšok: stal sa ním bavorský farbiar SALIK z Čerešňovej s vodičom Júliusom Lenguelom, ktorý si prevzal pohár pre víťaza PF 2018. Hanoverský farbiar CHERA Dedov dvor s vodičom Patrikom Kurišom obsadil druhé miesto pred slovenským kopovom AMIR Brčkov dvor s vodičom Jánom Osvaldom.

Po slávnostnom ukončení skúšok upozornil Ing. Kubinec na zriadení cintorín pre poľ. psov ako posledná pocta za ich preukázané služby týchto nenahraditeľných pomocníkov poľovníkov.

Zapísal: Milan MERC



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk