Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

Mimoriadne povolenie lovu raticovej zveri

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky ako príslušný orgán podľa § 72 písm. m) zákona č. 274/2009 Z. z. o poľovníctve a o zmene a doplnení niektorých zákonov, na zákalde žiadostí jednotlivých okresných úradov, obvodných poľovníckych komôr, poľnohospodárskych družstiev, poľovníckych spoločností a spolkov, poľovníckych združení a podielnickych spolkov, vydáva mimoriadne povolenie lovu zveri, podľa § 56 ods. 3 zákona o poľovníctve, čím povoľuje mimoriadny lov určitých druhov samičej raticovej zveri, predovšetkým jelenej, danielej a muflonej zveri, a to z dôvodu ochrany majetku a minimalizácie škôd na poľnohodpodárskych a lesných pozemkoch.

Jednotlivé mimoriadne povolenia sú platné od 1.6.2018 pre okresy resp. poľovnícke združenia, spolky, či spoločnosti, ktoré požiadali oficiálnou žiadosťou MPRV SR o mimoriadny odlov.

MPRV SR si vyžiadalo stanovisko Slovenskej poľovníckej komory, kde sme odporúčali lov samíc nevodiacich mláďatá vo všetkých vekových kategóriách pri zachovaní striktnej etiky pri love. Je nutné zdôrazniť, že hoci je aktuálne obdobie z biologického hľadiska vhodné na správne rozlíšenie vodiacej a nevodiacej samičej zveri, je potrebné apelovať na užívateľov poľovných revírov, aby selektívny odstrel realizovali s čo najväčšou rozvahou, tak, aby nedochádzalo k rozpadu sociálnych štruktúr zveri, či odlovu zveri vodiacej mláďatá.

Mimoriadne povolenia sú vydané pre okresy: Krupina, Levice, Veľký Krtíš, Zvolen, Košice-okolie, Rožňava, Rimavská Sobota, Topoľčany, Trenčín a PS Veľký Inovec, PZ Hubert.
K 4.6.2018 doplnené OÚ Malacky, OÚ Lučenec, OÚ Žiar nad Hronom, PZ Sedem Chotárov Tomášovce.

 

Zdroj: www.polovnickakomora.sk

 



Dokumenty na stiahnutie

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk