Aktuality

Prehľad aktuálnych informácií, ktoré by vás mohli zaujímať

Oblastné majstrovstvá M800 - vyhodnotenie

3.júna 2018 sa na strelnici ŠSK v Malackách uskutočnili po druhý raz oblastné majstrovstvá Slovenskej poľovníckej komory v disciplíne M 800 – t.j. 80 výstrelov s malokalibrovou puškou na 8 terčov v štyroch polohách podľa streleckého poriadku.

Zaprezentovalo sa  celkovo 45  strelcov, väčšinou postupujúcich z okresných súťaží konaných na území  západného Slovenska. Svoju výkonnosť si mimo súťaž prišli overiť aj strelci zo severnej Moravy.  Preteky priniesli kvalitné strelecké výkony a boli  dramatické až do konca.

Podľa priebežných výsledkov  mali veľkú šancu na víťazstvo aj domáci reprezentanti: Daniel Jurkovič, Michal Schlosser a Stanislav Haramia. Avšak podľa nepísaného pravidla, že takéto preteky sa vyhrávajú / i prehrávajú / na diviakovi t.j. na poslednom  terči, bolo  na konci preteku  jasné, že o víťazovi sa rozhodne v rozstrele  medzi  Štefanom  Fluxom  ml. zo Skalice  a Mariánom  Forrom  z Trnavy. Obaja  dosiahli  po 80 výstreloch rovnaký výsledok 797 b. V „rozstrele“  - 10 výstrelov na diviaka za 3 minúty zvíťazil  Marián Forro. Na treťom mieste skončil Jozef Kopal z Partizánskeho.Medzi veteránmi / nad 55 rokov/ zvíťazil Marián Haramia z Malaciek, ktorý si ambície na prvé miesto držal počas celého preteku s celkovým výkonom 789  b.  Na druhom mieste skončil  Ján Uhrinec  zo Skalice a treťom mieste Gustav Kósa z Komárna.  

 V súťaži družstiev vyhrali strelci z Skalice s 2363 b. pred strelcami OPK Malacky I a strelcami z Topoľčian.

Organizačný výbor ocenil disciplínu pretekárov a  bezpečné zaobchádzanie so zbraňami. Pretekári zasa ocenili korektné rozhodovanie i fakt, že napriek počtu 45 súťažiacich a „rozstrelu“ sa pretek vďaka kapacite strelnice i bezproblémovej organizácií  ukončil už o 15 hod.       

Pamätné poháre, medaile, diplomy  venované SPK a OPK Malacky  potešili najlepších a chutný poľovnícky guláš od kuchárskeho majstra p.Beitla  všetkých. 

V prílohe: výsledková listina

Napísal: Milan Merc.                                Hl.rohodca: Alexander Hasoň



Fotogaléria

Obvodná poľovnícka komora Malacky

Adresa Mapa »

OPK Malacky
Kollárova 892
901 01 Malacky

Stránkové dni

Pondelok: 8:00 - 16:00
Streda: 8:00 - 18:00
Piatok: 8:00 - 12:00

Kontakt

Telefón: 0903 459 463
Mobil: 034/774 28 61
E-mail: malacky@opk.sk